Скільки електроенергії споживає кондиціонер на місяць

img
16 жовтня 2022

Споживання електроенергії  кондиціонером є одним з основних питань, що турбує людей, які думають про встановлення кондиціонера, а також людей, які вже встановили кондиціонер.

Треба мати на увазі, що сучасні системи кондиціонування повітря, як правило, мають високо оптимізоване споживання електроенергії, спрямоване на створення мінімально можливого споживання. Незважаючи на це, корисно знати ряд властивостей, щоб мати можливість поліпшити роботу встановленого обладнання для кондиціонування повітря.

Енергоефективність систем кондиціонування

Перше, про що слід пояснити, - це саме той останній пункт, про який ми згадали. Сьогодні системи кондиціонування повітря споживають не так багато, як ми могли б подумати.Одним з елементів, на який ми повинні звернути увагу, щоб зрозуміти, чи споживають вони багато чи ні, є етикетка з енергетичною класифікацією. Ці етикетки відповідають наступній класифікації:

  • A
  • A+
  • A++
  • A+++

Перший є найменш енергоефективним, а А+++ - найбільш енергоефективним. 

Енергоефективність систем кондиціонування

Скільки споживає кондиціонер в місяць?

Для визначення місячного споживання кондиціонера є кілька факторів, перший з них не залежить від нас і це клімат, якщо буде спекотніше, то кондиціонеру доведеться працювати на більшій продуктивності, в той час як в більш м'якому кліматі в цьому не буде необхідності.

Ще один факт, який пов'язаний з цим пунктом - це кліматична зона, в якій ви проживаєте.

І останнє, що дійсно залежить від нас - це марка і модель кондиціонера, яку ми обираємо для покупки. Залежно від бренду і моделі можна отримати кращу ефективність, в даний час всі бренди працюють над оптимізацією споживання кондиціонерів, які вони продають, але завжди знайдеться модель з меншим споживанням, ніж у інших.

Кондиціонери з найменшим споживанням

Щоб дослідити кондиціонери з найменшим споживанням, ми повинні вибрати середню потужність, щоб побачити, які з них є найбільш ефективними. 

Кондиціонери з низьким споживанням електрики:

Модель

Клас енергоефективності

Ціна
Кондиціонер спліт-система Daikin FTXM25R/RXM25R9A++/A+++51416 грн
Кондиціонер спліт-система Mitsubishi Electric Standard Inverter MSZ-AP35VGK / MUZ-AP35VGA+++ / A++Уточнюйте ціну
Кондиціонер спліт-система Cooper & Hunter Nordic Premium White CH-S09FTXN-PWA++32960 грн.

 

Як покращити споживання кондиціонерів

Коли мова йде про покращення споживання кондиціонерів, ми повинні чітко усвідомлювати, що ми не повинні намагатися охопити більше, ніж ми можемо. Дуже поширеною помилкою з точки зору споживання кондиціонерів є купівля обладнання, яке є набагато потужнішим, ніж нам дійсно потрібно.

Якщо у нас є блок, призначений для набагато більших приміщень, ніж те, яке ми хочемо охолодити, дуже ймовірно, що ми досягнемо оптимальної температури в приміщенні дуже швидко, але ціною споживання набагато більшої кількості електроенергії, ніж слід.  Важливо пам'ятати, що кондиціонер призначений для забезпечення оптимальних умов охолодження, і це не означає, що ми повинні використовувати його при температурах, значно нижчих за рекомендовані.

Багато людей використовують кондиціонери абсолютно нераціонально, що призводить до того, що люди, які знаходяться в приміщенні, змушені тепло закутуватися, щоб зігрітися. Це не тільки погано з точки зору комфорту, але й шкідливо з точки зору споживання кондиціонерів, тому що ми будемо зловживати нашим обладнанням просто для того, щоб генерувати більше витрат і некомфортну ситуацію.

Як розрахувати потужність для споживання кондиціонера

Одним з ключів до адекватного споживання кондиціонера є розрахунок потужності кондиціонера, який ви збираєтеся вибрати, по відношенню до квадратних метрів, що підлягають кондиціонуванню. Логічно, що купити кондиціонер для маленької кімнати площею 5-10 квадратних метрів - це не одне і те ж саме, що купити кондиціонер для великої кімнати площею, наприклад, 70 квадратних метрів.

Не виключено, що у випадку великих площ, які підлягають кондиціонуванню, нам можуть знадобитися ще більш досконалі установки з декількома повітряними виходами і різними генераторами. У будь-якому випадку, коли ми думаємо про кондиціонування конкретних приміщень, ми повинні думати про необхідну потужність охолодження відповідно до квадратних метрів приміщення і кількості сонячного світла, яке може потрапляти в приміщення через вікна.

Охолоджувальна здатність обладнання для кондиціонування повітря вимірює споживання у ватах, яке охолоджувальний прилад повинен здійснити, щоб знизити один градус за Цельсієм в літрі води від стандартної температури. Після того, як ми з'ясуємо це, в цілому ми повинні знати, що нам потрібно близько 150 холодильних установок на кожен квадратний метр, який ми хочемо охолодити.

  • Для приміщень площею 10 м2: якщо у вас багато сонця, вам знадобиться від 1750 до 3000 фригорій, а якщо сонця мало - від 1750 до 2250 фригорій.
  • Для приміщень площею 20 м2: якщо у вас багато сонця, вам знадобиться від 2250 до 3500 фригорій, а якщо сонця мало, вам знадобиться від 2250 до 3000 фригорій.
  • Для приміщень площею 30 м2: нам знадобиться в тому випадку, якщо буде багато сонця тільки від 3000 до 4250 фрігат, а в тому випадку, якщо буде мало сонця від 3000 до 3500 фрігат.

І так далі до максимальних приблизно 70 квадратних метрів, для яких нам знадобилося б 6000 фрегатів або більше, щоб мати можливість кондиціонувати приміщення такого типу.

Рекомендації щодо економії на споживанні

Перше, про що слід пам'ятати, це те, що кондиціонер - це інструмент для нашого добробуту. Це означає, що ми завжди повинні пам'ятати, що не варто зловживати ним, оскільки це призведе до значних витрат, і споживання кондиціонерів не повинно різко зростати, якщо ми не хочемо мати сюрпризів у рахунках за електроенергію.

Протягом року є приблизно 4 місяці, коли нам дійсно потрібно в якийсь момент вмикати кондиціонер. У багатьох випадках, при достатній вентиляції нашого будинку, ми зможемо без проблем відкласти запуск кондиціонера в спекотні дні.

Ідеальний варіант - провітрювання в першу чергу вранці, навіть вночі, щоб спробувати скористатися холодними потоками повітря, які зазвичай утворюються завдяки тому, що сонця вже немає на небі. Якщо нам вдасться правильно скористатися цими течіями, то, напевно, ми зможемо виграти годину часу при включенні повітря, покращивши споживання кондиціонерів.

Коли справа доходить до ще більшого скорочення споживання кондиціонерів, ще одним з ключових моментів, які ми можемо взяти до уваги, є оновлення кондиціонерів, якщо вони дуже старі.

Найсучасніші прилади мають системи енергоефективності, спеціально розроблені для того, щоб бути максимально ефективними. Спочатку це може здатися великою інвестицією, але особливо, якщо наш прилад не оновлювався протягом багатьох років, це відмінна ідея, яка допоможе нам поліпшити споживання кондиціонера в дійсно значній мірі. Широкий асортимент продукції на ринку робить ціни значно дешевшими і ми можемо отримати новий агрегат за меншу суму, ніж думаємо.
 

Поділитись
Інші статті
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
02 грудня
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
Конденсат кондиціонера
01 грудня
Конденсат кондиціонера: що з ним можна зробити
Кондиціонери Gree
01 грудня
Кондиціонер Gree - фільтрація та очищення повітря
Mitsubishi Heavy Industries
30 листопада
Кондиціонер mitsubishi heavy industries - все, що потрібно знати про нього
Маєте питання?
Напишіть нам, з радістю допоможемо розібратись
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
Акція
Кондиціонер спліт-система Cooper & Hunter Arctic Inverter NG CH-S09FTXLA
Настінні кондиціонери
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
26280 грн
-10%
29064 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
26280 грн
-10%
29064 грн
35 м²
28080 грн
-10%
31080 грн
50 м²
41148 грн
-7%
44148 грн
70 м²
50840 грн
-2%
51636 грн
Акція
Монтаж 1499 грн
Кондиціонер спліт-система SAMSUNG Airise WindFree Mass R32 AR09BXHCNWKNUA
Настінні кондиціонери
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
26999 грн
-10%
29878 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
26999 грн
-10%
29878 грн
35 м²
28499 грн
-2%
29118 грн
50 м²
38499 грн
-2%
39198 грн
70 м²
40999 грн
-1%
41438 грн
Акція
Кондиціонер спліт-система SAMSUNG AR09BXFAMWKNUA GEO WindFree WiFi Mass
Настінні кондиціонери
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
28999 грн
-9%
32000 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
28999 грн
-9%
32000 грн
35 м²
30999 грн
-1%
31358 грн
50 м²
42499 грн
-2%
43438 грн
70 м²
44499 грн
+-2%
43678 грн
Акція
Кондиціонер спліт-система Cooper &Hunter Nordic Premium BLACK CH-S09FTXN-PB
Настінні кондиціонери
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
30760 грн
Модель
Площа
Ціна
img

Отримай 500 гривень

на першу покупку зараз!

Зареєструйся на нашому сайті та отримай промокод на першу покупку! 
Термін дії промокоду становить: 14 днів.