ЩО ОЗНАЧАЮТЬ КНОПКИ НА ПУЛЬТІ ВІД КОНДИЦІОНЕРА?

ЩО ОЗНАЧАЮТЬ КНОПКИ НА ПУЛЬТІ ВІД КОНДИЦІОНЕРА?
05 вересня 2022

Існує безліч марок кондиціонерів, кожна зі своїми особливостями. Тим не менш, функціональні можливості, як правило, дуже схожі. Символи кондиціонера часто з'являються на пультах дистанційного керування або на цифрових екранах керування. Тут ми збираємося зібрати деякі з них, згруповані за брендами, щоб ви могли без проблем знайти та ідентифікувати їх. Дізнайтеся, що означає кожен символ, і отримайте максимальну віддачу від системи кондиціонування повітря.

Символи керування кондиціонером

У даній статті ми намагатимемося допомогти вам ідентифікувати кожен із символів на блоці керування кондиціонером. Хоча в багатьох з них операція дуже інтуїтивно зрозуміла, деякі виробники люблять вводити нововведення за допомогою значків, які здаються дуже складними, і ми дізнаємося, що вони означають лише після спроб і помилок. Оскільки неможливо проаналізувати всі марки, серії та моделі, ми зосередимося на найвідоміших і найчастіше використовуваних на ринку кондиціонерів.

Однак, навіть якщо марка вашого кондиціонера не вказана , можливо, деякі символи інших кондиціонерів збігаються з цією маркою.

Кондиціонери Дайкін

На зображенні вище ми можемо розрізнити різні символи керування кондиціонером Daikin. Читаючи зображення вище по горизонталі ліворуч, ми знаходимо наступні визначення для кожного символу:

  1. Холодний режим: підключіть обладнання до режиму охолодження.
  2. Режим теплового насосу
  3. Режим осушення: Знижує вологість довкілля.
  4. Режим вентиляції: подача повітря без охолодження чи нагрівання.
  5. Автоматичний режим роботи: агрегат працюватиме як у режимі охолодження, так і в режимі обігріву, щоб підтримувати температуру в приміщенні на вибраному рівні.
  6. Налаштуйте швидкість вентилятора внутрішнього блоку.
  7. Безшумний режим внутрішнього блоку: Ця функція мінімізує швидкість внутрішнього вентилятора, щоб звести шум до мінімуму.
  8. Переміщує ламелі внутрішнього блоку вгору та вниз: якщо ця функція активована, енергоспоживання блоку буде обмежене.
  9. Максимальна потужність: дозволяє швидко нагріти або охолодити приміщення.
  10. Комфортний потік: уникайте прямих потоків повітря.
  11. Тихий режим зовнішнього блоку: намагайтеся не заважати сусідам.
  12. Економічний режим: максимально знижує споживання.
  13. Інтелектуальний режим: функція «розумне око» Daikin. Коли він активний і в приміщенні не рухається протягом 20 хвилин, пристрій автоматично активує функцію енергозбереження.

Кондиціонери Тошиба

керування кондиціонером 1

Знову дивлячись на зображення вище по горизонталі ліворуч, ми знаходимо наступні визначення для кожного символу на пульті кондиціонера Toshiba:

  1. Автоматичний режим: цей символ вказує на те, що агрегат знаходиться в автоматичному режимі і використовуватиме як режими охолодження, так і нагріву для досягнення заданої температури.
  2. Режим охолодження: активуйте режим охолодження на кондиціонері .
  3. Режим теплового насоса: режим нагрівання через тепловий насос кондиціонера.
  4. Режим вентилятора або режим вентиляції: наш кондиціонер буде працювати як вентилятор без холоду чи тепла.
  5. Режим сушіння або осушення: функція Secado/Seco/Dry. Цей варіант, навіть при роботі в холодному стані, намагатиметься усунути якнайбільше вологості навколишнього середовища.
  6. Безшумний режим роботи: активує або деактивує безшумну функцію внутрішнього блоку, зводячи до мінімуму шум, що створюється ним.
  7. Дозволяє змінювати швидкість вентилятора внутрішнього блоку
  8. Режим гойдання: ми можемо вибрати напрямок вертикального повітря, фіксоване або автоматичне положення.
  9. Тижневе програмування: цей символ з'являється, коли в нашому кондиціонері активовано тижневе програмування.
  10. Автоматичне регулювання витрати повітря: швидкість вентилятора в автоматичному режимі. Внутрішній блок визначить оптимальний обсяг повітряного потоку та діятиме відповідно до найкращого варіанта.
  11. Розклад включення або вимикання живлення: програмування увімкнення/вимкнення. Він з'явиться, коли ми запланували відключення живлення, включення живлення або те й інше.
  12. Активуйте датчик присутності: щоб зменшити споживання, коли немає людей.

Кондиціонери Міцубісі

керування кондиціонером 2


Нарешті, дивлячись на зображення вище по горизонталі ліворуч, ми знаходимо наступні визначення для кожного символу на блоці управління кондиціонером Mitsubishi :

  1. 1Увімкніть або вимкніть кондиціонер
  2. Збільште температуру
  3. Зменште температуру
  4. Швидкість внутрішнього спліт-вентилятора: символ швидкості внутрішнього вентилятора. Він показує, яку швидкість ми хочемо проти більшої кількості рядків, більшої швидкості і, отже, більшого повітряного потоку.
  5. Холодний режим
  6. Режим теплового насосу
  7. Режим осушення: Сухий/Сухий. Ця функція змушує машину переходити до сухого або сухого режиму, вона буде холодити, але зосередиться на видаленні вологості навколишнього середовища.
  8. Автоматичний режим: з'являється в деяких функціях, таких як швидкість вентилятора або напрям повітря жалюзі, так що машина завжди вирішує, яке положення адаптувати.
  9. Активація та деактивація датчика температури: i-See Sensor. Активація датчика температури контролює напрямок повітря у напрямку найбільш чутливої ​​температури (вище або нижче).
  10. Режим вентиляції : внутрішній блок активується, дме повітря, але він буде кімнатної температури.
  11. Активувати беззвучний режим: Тихий режим (дуже тихо). Цей символ активує функцію тиші, яка повідомляє машині знизити швидкість внутрішнього вентилятора до мінімуму (навіть нижче за найнижчу швидкість).
  12. Регулює вертикальне положення лопат внутрішнього блоку: вертикальний символ Airswing. За допомогою цього символу ми можемо бачити поточне положення ламелі повітря, фіксоване положення, автоматичне або коливальне положення.
  13. Жалюзі внутрішнього блоку коливаються горизонтально: символ Horizontal Airswing. За допомогою цього символу ми можемо бачити поточне положення ламелі повітря, фіксоване положення, автоматичне або коливальне положення.
  14. Режим, що імітує природний вітерець: природний потік або природний бриз. Функція імітації природного бризу за рахунок коливання потоку повітря по вертикалі та горизонталі, а також швидкості вентиляції.
  15. Режим очищення повітря за допомогою плазмового фільтра
  16. Активувати або деактивувати датчик присутності: він активує або деактивує датчик присутності, щоб зменшити потужність або вимкнути обладнання, якщо він не виявляє людей.
  17. Виклик раніше збереженої конфігурації : символ функції i-Save, яка дозволяє відновити раніше збережену конфігурацію за промовчанням.
  18. Потужний режим: максимальна потужність протягом 15 хв, ні температура, ні швидкість обертання вентилятора не регулюються.

Як символи управління в універсальному пульті від кондиціонера?

В даний час, залежно від того, чи є наша система кондиціювання повітря розумною (Wi-Fi) чи ні, ми можемо знайти фізичне управління кондиціюванням повітря на ринку або у вигляді програми, керованої з нашого мобільного телефону. За допомогою універсального пульта дистанційного керування кондиціонером ми можемо керувати будь-якою системою кондиціювання повітря на ринку простим та інтуїтивно зрозумілим способом. У плані оперативного управління вони повинні мати деякі спільні кнопки та символи для управління більшістю систем кондиціювання повітря. Деякими базовими функціями, присутніми у більшості систем кондиціонування повітря, можуть бути зниження та підвищення температури, керування кутом та швидкістю обертання вентилятора або програмування розкладу включення та вимкнення.

обслуговування кондиціонера


Як ми бачили раніше з різними брендами, читаючи зображення вище по горизонталі ліворуч, ми знаходимо найбільш поширені символи управління кондиціонером та їх відповідні визначення:

  1.  Безшумний режим внутрішнього блоку: Ця функція мінімізує швидкість внутрішнього вентилятора, щоб звести шум до мінімуму.
  2. Холодний режим: підключіть обладнання до режиму охолодження.
  3. Режим теплового насосу
  4. Режим осушення: Знижує вологість довкілля.
  5. Режим вентиляції: подача повітря без охолодження чи нагрівання.
  6. Автоматичний режим роботи: агрегат працюватиме як у режимі охолодження, так і в режимі обігріву, щоб підтримувати температуру в приміщенні на вибраному рівні.
  7.  Заплануйте увімкнення або вимкнення живлення: програмування увімкнення/вимкнення. Він з'явиться, коли ми запланували відключення живлення, включення живлення або те й інше.
  8.  Автоматичний режим: цей символ вказує на те, що агрегат знаходиться в автоматичному режимі і використовуватиме як режими охолодження, так і нагріву для досягнення заданої температури.
  9. Режим охолодження: активуйте режим охолодження на кондиціонері.
  10. Режим теплового насоса: режим нагрівання через тепловий насос кондиціонера.
  11. Режим вентилятора або режим вентиляції: наш кондиціонер буде працювати як вентилятор без холоду чи тепла.
  12. Режим сушіння або осушення: функція Secado/Seco/Dry. Цей варіант, навіть при роботі в холодному стані, намагатиметься усунути якнайбільше вологості навколишнього середовища.
  13. Автоматичне регулювання витрати повітря: швидкість вентилятора в автоматичному режимі. Внутрішній блок визначить оптимальний обсяг повітряного потоку та діятиме відповідно до найкращого варіанта.
  14. Режим гойдання: ми можемо вибрати напрямок вертикального повітря, фіксоване або автоматичне положення.

Що найважливіше контролювати в кондиціонері?

Коли ми збираємося встановити кондиціонер або якщо він уже встановлено, ми повинні враховувати деякі фактори, які безпосередньо впливають на ефективність і споживання пристрою. Ми маємо на увазі розміщення системи, градуювання швидкості або профілактичне обслуговування, щоб ефективно використовувати кондиціювання повітря.

Чому розміщення важливе?

Незалежно від того, яку систему кондиціонування повітря ми встановлюємо (касетну, спліт-систему, канальну або переносну), приміщення, яке ми хочемо кондиціонувати, має бути адаптоване до вимог системи. Тобто, якщо ми хочемо встановити переносний кондиціонер, ми повинні переконатися, що в кімнаті є вікно або вихід на вулицю, в які пристрій виганятиме гаряче повітря, що всмоктується з кімнати. Що стосується кондиціонерів із зовнішнім блоком, ми повинні пам'ятати, що якщо ми розмістимо його на фасаді, ми маємо проконсультуватися з правилами нашого муніципалітету. У багатьох із них заборонено встановлення цих пристроїв для охолодження приміщень на фасаді, якщо він виступає з площини фасаду. Це ще одна причина, через яку розміщення кондиціонера — це робота, яку має виконувати затверджений персонал.

Іншими важливими аспектами є те, що він повинен бути розташований в приміщеннях, що добре провітрюються. Вони також не повинні знаходитись поряд з джерелами тепла або піддаватися впливу надмірного сонячного світла. Якщо так, то для того, щоб знизити температуру, вам доведеться докласти додаткових зусиль.

Наскільки це впливає на роботу з точки зору ефективності та споживання кондиціонера?

На це питання можна відповісти тільки в тому випадку, якщо ми візьмемо до уваги, що чим більше використовується пристрій, тим менше його робота з роками, як і будь-яка машина. Однак, чому б не дотримуватись деяких порад, які можуть принести нам користь, щоб система мала більш постійний діапазон ефективності, а споживання не сильно змінювалося? Далі розберемо деякі деталі, що мають першорядне значення в експлуатації та обслуговуванні кондиціонера:

  1. Контроль температури. Як і рекомендується при традиційних системах опалення, температура кондиціонера взимку не повинна бути вищою за 19-21º. В основному це пов'язано з тим, що понад це споживання енергії набагато вище, і це також призведе до вищих рахунків. У нічний час температура в кімнатах не повинна перевищувати 17º, і, звичайно, її також рекомендується виключати. В ідеалі не дозволяйте будинку ставати надто холодним.
  2. Періодично заповнюйте зливний сифон водою. Однією з причин неприємного запаху є те, що в сифоні закінчилася вода, і ми повинні наповнити його невеликою кількістю води, щоб запобігти попаданню неприємних запахів із каналізації до нашого будинку. Причина дуже проста, влітку у внутрішньому блоці утворюється конденсат і цей конденсат заповнює сифон, а взимку конденсату немає, і ми повинні періодично замінювати його запасом води.
  3. Покладіть планки вниз. Тепло має тенденцію підвищуватися, тому, коли ми включаємо кондиціонер, кількість тепла, що виділяється, збільшується. В чому справа? На відміну від традиційних радіаторів або іншої системи опалення, кондиціонер встановлюється високо на стіні. Щоб не витрачати це тепло марно, правильне використання взимку кондиціонера передбачає розміщення ламелів вниз. Таким чином, ми направляємо все тепло в кімнату, а не в стелю.
  4. Вибирайте кондиціонер із інверторною системою. Якщо ми ще не придбали наше обладнання для ефективного використання кондиціонер взимку, ми повинні вибрати той, який може задовольнити всі наші потреби. Коли ми вибираємо пристрій з меншою потужністю для поверхні, що обігрівається, ми ризикуємо надмірно використовувати його, що скоротить термін служби пристрою. З іншого боку, в «інверторних» системах використовується ця технологія, що дозволяє знизити споживання електроенергії проти традиційними.
  5. Підтримуйте потрібну швидкість. Щоб ефективно використовувати кондиціонер взимку, ви повинні знати, як вибрати відповідну швидкість вентилятора, встановленого у внутрішньому блоці. Це регулюється за допомогою елемента управління, і саме він дозволяє струменю повітря виходити до кімнати. Протягом року рекомендується, щоб вентилятор працював на середній швидкості. Таким чином, ми отримаємо достатній комфорт та знизимо споживання електроенергії під час його експлуатації. Вибір вищої швидкості не підвищить комфорту, але збільшить суму рахунків
Поділитись
Інші статті
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
02 грудня
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
Конденсат кондиціонера
01 грудня
Конденсат кондиціонера: що з ним можна зробити
Кондиціонери Gree
01 грудня
Кондиціонер Gree - фільтрація та очищення повітря
Mitsubishi Heavy Industries
30 листопада
Кондиціонер mitsubishi heavy industries - все, що потрібно знати про нього
Маєте питання?
Напишіть нам, з радістю допоможемо розібратись
Кондиціонери Ціна = Якість
Кондиціонер спліт-система TKS-08A2W
Настінні кондиціонери
Кондиціонери Ціна = Якість
10199 грн
Модель
Площа
Ціна
20 м²
10199 грн
25 м²
11599 грн
35 м²
14099 грн
50 м²
23999 грн
70 м²
27499 грн
Акція
Кондиціонер спліт-система Cooper & Hunter Arctic Inverter NG CH-S09FTXLA
Настінні кондиціонери
Кондиціонери з обігрівом до -30°C
26280 грн
-10%
29064 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
26280 грн
-10%
29064 грн
35 м²
28080 грн
-10%
31080 грн
50 м²
41148 грн
-7%
44148 грн
70 м²
50840 грн
-2%
51636 грн
Акція
Кондиціонер спліт -система Gorenje REA26IN KC/REA26OUT INVERTER
Настінні кондиціонери
Кондиціонери Ціна = Якість
17999 грн
-10%
19999 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
17999 грн
-10%
19999 грн
35 м²
18999 грн
-10%
20999 грн
50 м²
30999 грн
-14%
35999 грн
70 м²
36999 грн
-10%
40999 грн
Акція
Кондиціонер спліт-система AUX ASW/AS-H09FFR3DI R32 Inverter
Настінні кондиціонери
Кондиціонери AUX
15999 грн
-11%
18000 грн
Модель
Площа
Ціна
20 м²
14499 грн
-9%
16000 грн
25 м²
15999 грн
-11%
18000 грн
35 м²
17499 грн
-13%
20000 грн
Акція
Кондиціонер спліт-система Cooper&Hunter Air Master Evo (GEN VI) CH-S07XP10
Настінні кондиціонери
Кондиціонери Ціна = Якість
14120 грн
-12%
16120 грн
Модель
Площа
Ціна
20 м²
14120 грн
-12%
16120 грн
25 м²
15480 грн
-11%
17480 грн
35 м²
18840 грн
-10%
20840 грн
50 м²
28640 грн
-9%
31640 грн
70 м²
35640 грн
-8%
38640 грн
80 м²
46120 грн
-6%
49120 грн
Новинка
Кондиціонер спліт-система інверторна Digital DAC-i 09SWT2
Настінні кондиціонери
Кондиціонери Ціна = Якість
17800 грн
-11%
20000 грн
Модель
Площа
Ціна
25 м²
17800 грн
-11%
20000 грн
35 м²
20200 грн
-14%
23500 грн
50 м²
30800 грн
-8%
33500 грн
70 м²
40000 грн
-11%
45000 грн
img

Отримай 500 гривень

на першу покупку зараз!

Зареєструйся на нашому сайті та отримай промокод на першу покупку! 
Термін дії промокоду становить: 14 днів.